Uygulama Sunucuları

Bulut ortamında sanal sunucularla çalışmak, fiziksel sunuculara göre birçok avantaj sağlar. Sanal sunucular, yazılım ve donanım kaynaklarını diğer işletim sistemleriyle paylaşan bir sunucudur. Bu sayede, işletmelerin operasyonlarında bu teknolojileri kullanmasının bazı nedenleri olan maliyet kolaylığı, performans ve ölçeklenebilirlik sağlanmış olur.

Sanal sunucular birçok işlevi yerine getirebilir, ancak şaşırtıcı sunucu kaynakları kontrolü ve maliyet etkinliği nedeniyle web barındırma ortamlarında popülerdir. Sanal sunucuların faydaları arasında maliyet dostu, kolay felaket kurtarma, artan üretkenlik ve verimlilik, kolay dağıtım, daha hızlı dağıtım ve kolayca özelleştirilebilir olması sayılabilir. Sanal sunucuların dezavantajları arasında uyumluluk sorunları, bazı satıcıların Hizmet Düzeyi Sözleşmeleri (SLA’lar) ölçeklenebilirliğinizi etkileyebilir, uygulamaları çalıştıran fiziksel sunucular üzerinde sınırlı kontrol, daha yüksek yinelenen maliyetler ve özel sunuculara kıyasla sınırlıdırlar.

Bazı popüler hipervizör yazılımları Microsoft Hyper-V, VMware vSphere ve Citrix XenServer’ı içerir. Bu yapıldıktan sonra, sanal ortamda sunucu uygulamalarını ve çeşitli konuk işletim sistemlerini çalıştırabilirsiniz. Birden fazla uygulama ve işletim sistemi çalıştıran fiziksel sunuculara kıyasla onları uygun maliyetli yapan da budur. Bulut ortamında sanal sunucularla çalışmak, girişimlerinize birkaç adım önde başlamanızı sağlayabilir.


Bizimle çalışmaya hazırmısın?

Öyleyse şimdi sizin projeniz hakkında konuşabiliriz...